First LEED project on UA campus

Elevated LEED Silver project goal to LEED Platinum certification

Innovative stormwater management including collection through sand volleyball courts and discharge to bioswales

Responded to sensitivities of adjacent Rincon Heights neighborhood by orienting the public facade away from existing homes

This project added a 52,000-square-foot expansion to the University of Arizona's existing student recreation center. The new additions included a fitness and weight room, and a multipurpose gymnasium. Also added were administrative offices and storage/support space for the campus outdoor recreation center. Onsite work included outdoor program space for bouldering and sand volleyball. Additional offsite work involved the extension of the utility infrastructure from the main campus tunnel system to the project site, via direct burial and tunneling under a street that separates the center from the main campus.


 
2010 Common Ground Award Finalist - Architecture, Planning & Design-Metropolitan Pima Alliance
ASUI Facility Design Award-Association of College Unions International (ACUI)
Best of 2010 - Best Sports/Recreation Project in Arizona-Southwest Contractor magazine
Excellence in Structural Engineerings Award, State of Arizona-Structural Engineering Association
IDEAS Award, National Certificate of Recognition-American Institute of Steel Construction
LEED Platinum Certification-U.S. Green Building Council
Merit Award - Orange County Chapter-American Institute of Architects
Outstanding Sports Facilities Award-National Intramural-Recreational Sports Association (NIRSA)