The new Sonoma State University Center is a 130,000-square-foot, three-story building where students, for the first time, have a dedicated, centralized center for dining, studying, shopping, student government, alumni relations and more. The new center is situated in the heart of campus where it is intended to be a new hub of student life. Its design complements the look of the recently completed student recreation center, which is situated immediately adjacent to the new student center, forming a plaza where students, faculty and staff gather to socialize.

A high-efficiency HVAC system was installed to help the facility meet the university’s sustainability goals. Other green features include the extensive use of daylight and a passive system for smoke control and air movement that uses louvers instead of fans.